Header

Klassieke zweedse massage

Deze vorm van massage is een welbekende term binnen de Massage wereld.

Henrick Ling, Schermmeester bij de koningklijke garde van het Zweedse leger ontwikkelde reeds begin 1830 deze vorm van Therapeutische Massage.
Deze gedreven man was ook voor Europese begrippen ver voor zijn tijd en vondt het beroep Sjukgymnast ( een soort behandelend en heilgymnastiek gevende therapeut) met de daarbij door hem door de Zweedse staat opgerichte opleidingsschool.

In het kielzog van heer Ling, richte Hans Axelsons begin 50er jaren een door Henrick Ling geinspireerde opleiding: Axelsons Gymnastiska Institut, op.
Met de moderne medische wetenschap als richtlijn, is deze opleiding nog steeds trouw aan het motto, dat mensen niet alleen in beweging gezet moeten worden maar ook aangeraakt. Axelsons Gymnastiska Institut is de enige opleiding waar de echte Zweedse Klassieke Massage wordt uitgeleerd.

Daar hebben de Scandinaviers ( lees: Finnen en Zweden) ook mede door hun Saunacultuur veel minder taboes mee.

Op werk en scholen wordt eenvoudige massage uitgeleerd die door de staat wordt gesubventioneerd.

De Klassieke Zweedse Massage is een relatief stevige vorm van massage van wat in dialoog met de patient als prettig ervaren wordt.

Bij deze vorm van massage wordt dan ook veel aandacht aan het bekken besteed, wat heel bevrijdend is voor diepe spanningen.

30 Minuten massage:  nek, schouders, rug en billen

45 minuten massage : nek, schouders, rug, billen, benen en liezen.

60 minuten massage Het gehele lijf plus hoofd.

zweedse-4